
Étrend
Az egészséges táplálkozás alapja a megfelelő tápanyagok bevitele. Sokszor tévesen azt gondoljuk, hogy a koplalás eredményhez vezethet vagy ami mentes az már egészséges. Megtévesztő lehet a különböző termékeken a zéró, a diétás vagy a fitt címke, mert azt hihetjük, hogy egészséges terméket vásárolunk. Szintén tévhit, hogy ki kell iktatni a zsírt vagy hat óra után nem lehet enni. Érdemes nézni a megvásásrolt termékek összetevőit, és a táplálkozásra mint komplex rendszerre tekinteni.

Fontos szempontok egy étrend összeállításánál:
- Életkor
- Genetika
- Nem
- Kitűzött cél (fogyás, izomépítés, tömegnövelés)
- Életmód (ülőmunka, fizikai munka)
- Egészségi állapot (ételallergia, ételintolerancia)

Alappillérek
- Fontos a változatosság
- Kerüljük a zsírt
- Csökkentsük a só mennyiséget
- Figyelj oda az édesség bevitelre
- Tejtermékek fogyasztása
- Gyümölcsök mindenek előtt
- Gabonák és köretekre odafigyelni