Étrend

Az egészséges táplálkozás alapja a megfelelő tápanyagok bevitele. Sokszor tévesen azt gondoljuk, hogy a koplalás eredményhez vezethet vagy ami mentes az már egészséges. Megtévesztő lehet a különböző termékeken a zéró, a diétás vagy a fitt címke, mert azt hihetjük, hogy egészséges terméket vásárolunk. Szintén tévhit, hogy ki kell iktatni a zsírt vagy hat óra után nem lehet enni. Érdemes nézni a megvásásrolt termékek összetevőit, és a táplálkozásra mint komplex rendszerre tekinteni. 

Fontos szempontok egy étrend összeállításánál:

  • Életkor
  • Genetika
  • Nem
  • Kitűzött cél (fogyás, izomépítés, tömegnövelés)
  • Életmód (ülőmunka, fizikai munka)
  • Egészségi állapot (ételallergia, ételintolerancia)

Alappillérek

  1. Fontos a változatosság
  2. Kerüljük a zsírt
  3. Csökkentsük a só mennyiséget
  4. Figyelj oda az édesség bevitelre
  5. Tejtermékek fogyasztása
  6. Gyümölcsök mindenek előtt
  7. Gabonák és köretekre odafigyelni
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el